Att välja en alternativ väg.

När du köper och säljer via H2O Mäklare är du med och bidrar till en bättre värld. Vid varje provisionsintäkt kommer vi investera i olika vattenrelaterade hållbarhets- och miljöprojekt i Stockholmsområdet, i Sverige och internationellt. Allt kommer följas upp helt transparent på h2o.se och direkt till våra kunder genom ett inramat H2O Intyg om sitt bidrag till insatsen för en bättre värld. När vi sålde sjötomten på Löjviksvägen fick årskurs 3 i Resarö skola lektion vattnets kretslopp och vad vatten är och en mycket uppskattad teaterföreställning av Vattenmannen & Speed.

Vatten är källan till liv

Vatten är vårt mest kontrollerade livsmedel. För att säkerställa vattnets kvalitet tas vattenprover kontinuerligt runt om i ledningsnätet. Och med tanke på att allt liv på jorden är beroende av vatten så är det extra viktigt att vi tar hand om det. Det finns cirka 1 400 000 000 000 miljarder liter vatten på jorden, men det är bara 3% som går att använda som dricksvatten. Som en följd av klimatförändringarna minskar andelen då glaciärerna smälter ut i haven i allt snabbare takt.

Att dricka smart vatten

Vi på H2O Mäklare värderar vatten. Att dricka smart vatten handlar om kunskap och medvetenhet som minskar onödig förbrukning och därmed även kostnaderna men också om vattnets kvalitet. Alla som bor och vistas i skärgården vet värdet av tillgången till drickbart vatten. I kustnära områden ökar risken för saltinträngning när grundvattennivån sjunker. Vi på H2O Mäklare vet hur mycket fastighetens värde påverkas. 

 

Kalendarium

Här kan du följa vad som är på gång hos oss

"Nationell drickvattenkonferens"

2020 års dricksvattenutredning – utredningen kring införandet av nya Dricksvattendirektivet i Sverige.

Clarion Live, Malmö

"World Water Day"

Hur värdesätter vi vattnet och hur ska vi prioritera när vattnet inte räcker till allt som vi är vana vid?

SIWI’s Swedish Water House

"Stockholm Water Prize"

Världsvattendagen är en chans att utforska de många viktiga aspekterna av vatten och dess värde.

Stockholm

Visste du att?

  • Varje svensk förbrukar i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn. Fördelning dricksvatten (enligt Svenskt Vatten): 60 liter för personlig hygien – 30 liter för toalettspolning – 15 liter för disk – 15 liter för tvätt – 10 liter för mat och dryck – 10 liter övrigt.
  • 87% av Sveriges befolkning är uppkopplade mot kommunalt vatten- och avloppssystem, enligt SCB.
  • Kranvattentävlingen 2020 avgjord. Sveriges godaste kranvatten kommer från Höganäs.
  • Världens renaste vatten finns i Finland, enligt Unesco. Sverige kommer på nionde plats.
  • H2O Mäklare 2018 har skeppat iväg en pall med 72 st Solvatten till Kenya vilket ger flera hundra personer 10 liter rent vatten på 2-6 timmar. En behållare har en livslängd i 7-10 år. Läs mer nedan..

H2O gör skillnad.

Hur kan H2Mäklare göra skillnad? Genom h2o.se kommer vi lyfta fokus på vatten på olika sätt och från flera synvinklar.

Vi tror på hållbara lösningar där ekonomi, ekologi och välbefinnande styr valen. Vattnets inverkan på människors hälsa och värdet av ditt sjönära hem. Under Tips & Design följer du hur värdet på ditt boende förädlas.

Rent dricksvatten kan och bör betraktas som en grundläggande rättighet, men ändå är det hela 800 miljoner människor runtom i världen som inte har tillgång till just det.

En person kan inte göra allt – men alla kan göra något.

.

Hej

Är du intresserad i vår tjänst ?

Skriv kortfattat ditt behov nedan
så återkommer vi snarast med assistans.